Rabu, 12 Ogos 2015

Merangkak dapat kempiskan perut



Hye,Salam.

Hari ni Huda nak cerita pasal tips kecantikkan.Tips ini masih dari G-R.Dia ni memang pakar bab-bab menguruskan badan.Bila dah ada orang nak ajar, Huda buat je lah.*Entri ini untuk wanita.Malu pula kalau tak sama jantina yang baca.Hehe 

Kisah aku, G-R dan pelakon pembantu yang lain(k’aa.k Nani.Ija.Dian)

Malam itu sungguh sepi.Tengah malam kot, kata ko.Malam tu G-R decide nak buat senaman ringan. Masa tu semua orang cuba sampaikan jari tangan ke jari kaki.Perh,susah tak ingat.Pastu G-R ada bagi tips.Dia cadangkan semua orang merangkak dalam 5 minit.5 minit pun kira lama k!Naik lelah aku merangkak macam kucing.Rasa nak pengsan aje.Dah lah mengantuk masa tu.

Merangkak kat ruang tamu je tak perlu sampai ke dapur ke tangga bagai.Ahahaha.Pusing-pusing situ je.Aku rasa nak gelak pun ada. Merangkak tengah-tengah malam.Macam kucing liar aje aku tengok.Lepas  merangkak, cuba sampaikan jari tangan ke jari kaki.Insyallah sampai.

G-R kata tips tu ada dua kebaikan :

1.Untuk sampaikan jari tangan ke jari kaki
2.Untuk kempiskan perut

So,kepada yang nampak pelik,itu realiti k.Jangan anggap Huda tak siuman pulak.Hahaha. Kepada yang ingin mendapatkan bentuk badan yang ideal,jangan segan silu untuk cuba merangkak di dalam rumah.*Takkan luar rumah pulak.Jadi kucing tak pasal-pasal.

Seelok-eloknya,buat aktiviti ini masa anda bersendirian di rumah.Kalau ada abang or mak ayah, mungkin diorang akan kata kita ni dah sewel sebab buat senaman tak logik dek akal.
Mungkin itu sahaja yang Huda ingin kongsikan.Assalamualaikum

2 ulasan:

Zizie Zack berkata...

waaa.. baru tahu ni huda.. merangkak dalam rumah je takpe.. jangan merangkak kat tengah jalan tau.. hehe

nur amni berkata...

5min tu lama gak tu..huhu..tp kalau jari kaki btemu jari tgn okla tu.kcik2 blehla smpai.skrg jgn harap la..

Jom jln2 ke blog akak.salam ukhuwah.