Selasa, 24 Mac 2015

Kecut perut

Hari kian melabuhkan tirainya
Diriku kelu
Kelu tidak berbicara
Aku resah
Diriku dilanda gundah
Aku hanya berharap
Moga itu satu jalan bahagia untukku

Assalamualaikum.
Hai dah lama tak update entry berguna.Aku asyik buat entry mengarut aje.Ok,aku cuma nak bagitahu yang aku kecut perut sekarang ni.Dengar lah luahan aku yang tah apa-apa ini.

Alkisah lewat petang tadi dalam pukul 6 lebih macam tu.Aku pergi check result temuduga ipg 2015.Aku pun berdebor...
Dup dap dup dap.Okeyh,stop aku dah melalut kejap.

Aku pun tekan ic dan password and jeng jeng.
. tengok bawah.Malas aku nak cakap.



Aku dapat pergi ukcg.Yang aku tak selesa time ukcg nanti.Pasti aku rasa kecut perut.Aku ada jugak pergi temuduga masa sekolah dulu utk program NILAM.Time tu aku tak pass.Tergagap aku masa jawab soalan.

Harapan aku :
Andai aku berjaya alhamdulillah.
Kalau sebaliknya aku tak kisah.Mungkin Allah dah aturkan benda yg lebih baik utk aku.

P/s : Doakan agar semua peserta ipg dipermudahkan semasa ukcg.

Jom join skc#2

Okeyh itu aje Huda nak kongsikan.Bye.Assalamualaiknum

Isnin, 23 Mac 2015

Jemput join skc#2!

Assalamualaikum.

Hari berganti hari skc#3 lagi tinggal 9 hari.

15 bloggers sudah mengambil bahagian.

Tak sangka hadiah yg ditawarkan 20 keping postcard cinta.

Syarat yg simple tapi memerlukan ruang masa.

Para blogger yg belum join dijemput utk join.Jangan malu-malu.

Skc#2 tamat pada 1/4/15(12 malam)

Akan menyusul skc#3.
Tinggal post entry aje.Ada dlm draf.Dengan syarat yg lebih simple.Nantikan.

P/s : Huda doakan semua berjaya!Good luck dear.Thanks kpd blogger yg dah join.Yg belum join thanks sebab baca entry ini.Jemput join semua.

Nanti Huda akan update senarai peserta skc#2.

Bye.Assalamualaikum.


First time jadi gagak hitam

Assalamualaikum.

Hai semua,macam pelik aje tajuk entry aku kali ni.Gagak ofcourse la hitam.Yang jadi tanda tanya aku bukanlah bertukar jadi burung.Aku just pakai jubah hitam sampai pak cik aku cakap ada dua anak gagak hitam.Yang lagi seekor tu aku tak nak cerita.kikiki.

Then,masa datang kerja pak cik sebelah kiri cakap arab.Saja nak mengusik
Aku senyum aje la.

'Ya habibi ya maulana'

Seterusnya aku ambil peluang waktu pagi untuk bergambar.Bergambar dengan Kak Anis yg super cute*tapi aku lagi cute.kikiki


Dari kiri Zura,aku dan Kak Anis


Piss sikit^^



Muka aku nampak tua.hahaha


Actually,mak cik pakcik aku pergi menunaikan umrah baru-baru ini.Jadi nak dipendekkan cerita semalam diorng sampai rumah.2 minggu kot diorang takde.Rindu mencengkam jiwa..

Pastu,ada la kudap-kudap yg dibawa dari sana.Macam biasa ,kurma dan air zam zam.Selebihnya,kekacang , coklat dan dll.Untuk pengetahuan,coklat Arab diperbuat dari susu unta.Coklatnya tak terlalu manis,dan pastinya baik utk kesihatan.

Macam dah lari tajuk jer.Penat kome membaca ye!Okeyh,memang aku first time  pakai jubah hitam.Mak cik aku yg bagi.

Last,mak cik bagi dompet comel*macam aku...jeng..jeng...jeng




Okeyh,kisah anak gagak hitam sudah tamat
Thanks sebab sudi baca celoteh aku yg agak mengarut ini.

P/s : Doakan Huda berjaya ke ipg
Jgn lupa join GA simple Huda.Tamat 1/4/15.


Yeahh..good bye babehh

Assalamualaikum.

Rabu, 18 Mac 2015

Conteng-conteng

Assalamualaikum.

Hello guys,mesti semua tertunggu-tunggu entry Huda kan..kan?*perasan dua saat.

Okeyh,simpan jari jap.Scroll bawah ye,cuci mata.

Kalau tak cantik Huda minta maaf.Conteng je kott.Tak pandai nak lukis bagai ni.

Tada,


Cun tak ,tak cun kau boleh scroll bawah.

Serius aku cakap kepala dia besar dari badan.


Sweet kan?Pakai spek macam Huda.


Huda tak feel langsung tengok gambar ni.


Macam tak kena aje lukisan ni.Weird!


Ini aje kartun yang tak pakai tudung,yg lain sopan.


Cantik kan.Ilustrasi ni aku gambarkan sbg. Kak Ada.



Cute kartun ni mcm Huda.hikhikhik.


Macam tak caya Huda lukis guna pen.


Okeyh..Huda sambung nanti.Cik internet kacau line.

Bye,assalamualaikum.


Selasa, 17 Mac 2015

Hadiah sudah dipos

Assalamualaikum.

Buat pengetahuan semua pemenang segmen kad cinta tempoh hari,Huda dah pos hadiahnya kelmarin,(16/3/15)Hari Isnin.

Maaf kpd semua pemenang sebab lambat pos hadiah.Okey itu je Huda nak inform.

P/s : Nantikan Segmen Kad Cinta #2

Daa.Rindu Huda utk entry seterusnya. ^^

Rabu, 11 Mac 2015

3 Hari bersama Atikah


Helowss,

Okeyh,aku tak tahu macam mana nak cerita.Well,aku dah dua bulan lebih duduk rumah mak cik.Best sangat.Banyak pengalaman yang aku dapat.Antaranya,main bowling,tengok wayang,jalan-jalan kat Lumut,dan macam-macam lain.

Suatu ketika dulu,kami semua tinggal bersama.Tapi,seorang demi seorang meninggalkan rumah.Yang datang akan pergi yang pergi tak datang-datang..kahkahkah.Melalut sekejap.

Memang ada makna sebalik ayat tu.Maksud dia sepupu aku yang umur 29 tak selalu duduk rumah.Jadi bila dia tak de,driver pun tak de.So, akan ada manusia baru yang jadi driver kitaorang.Best sangat bila tukar-tkar driver.First dulu,Kak Nani,Abang Daud,Kak Ila,Kak Rin.Dan yang paling terbaru,Atikah(kawan Jia).

Atikah,entah le nama sebenarnya apa.Q ke K aku bedal aje..kikiki.Baru jumpa 3 hari kot.Luar dalam dia pun aku tak tahu lagi.Atikah ni umurnya sebaya aku.Sweet 18..hahahah..

Semalam kitaorang jalan-jalan pergi LUMUT.

Pastu kitaorang pun snap-snap gambo.Adalah kameraman tak bertauliah mana yg suka sangat nak tangkap gambar aku.

Okeyh,kita tengok gambar-gambarnya...

Gambar aku dengan zura



dari kiri,Tika,Jia,Zura



We are swett 18 teen ^^


Tunggu order



Okeeyhh..itu je aku nak cerita.

Assalamualaikum.





Khamis, 5 Mac 2015

Keputusan SPM Huda 2014


Assalamualaikum...

Hari berganti hari,kelmarin aku sudah mengambil keputusan SPM.Percaya atau tak aku pun tak berapa sure kenapa aku dapat result macam tu.

Nak kata teruk,not bad!

Nak kata cemerlang, memang tak arr.

Tapi aku kena bersyukur.

Sehari sebelum ambil keputusan aku conteng-conteng buku nota.Aku saja tulis setiap kesalahan aku sepanjang aku duduki peperiksaan.

Contoh dia macam ni,

BM-Aku tak nak komen apa-apa,aku ikut je cikgu cakap apa

BI-Aku buat kisah nelayan,jumpa permata la,apa sir ajar semua aku ikut.

Agama-Bab tajwid dan tukar jawi ke rumi yg aku confirm,yang lain tak yah cakap la.

EA-Banyak gambar kambing,buat gulai kang baru tahu..hehehe

PA-Serius aku blurr..tapi aku jawap semampu boleh...chaiyok!

Sej-Aku ikut jer apa cikgu Mat Kata.

SNS-Aku tak jawap soalan 10 der...soalan pilihan antara 11 dan 12 aku jawab dua-dua.Pehal lu Huda..

Matematik-Nangka,roket apatah ...aku jawab jer.

Addmath-Gempak habis,tiada punca aku salah buat.Bahagian Pengamiran boleh jwb pulak..adoii!

bla bla bla...

Macam tu la komen aku yang aku dah coret kat buku nota cabuk aku.

Aku geram betul,ada pulak insan menganiaya aku.Dia pergi baca buku tu.Malu aku..

3 Mac 2015

10.30 pagi

Aku still kat rumah.Abah belum balik kebun..so pukul 12 baru aku pergi sekolah.

Sampai je aku duduk barisan paling belakang.

jeng jeng jeng.Aku takde A..kahkahkahkah

ceh..saspen jer.keputusan aku okeyh jer.Aku bukan tak nak bagi tahu.Nanti aku over,so aku malaskan jari aku menaip keputusan aku.Aku tak bagi tau jgn marah ye!Aku minta maaf bebanyak.Kalau nak tahu pergi tanya kengkawan aku..hahaha.

Apa-apa pun aku ucapkan tahniah kepada pihak-pihak yang banyak membantu aku dan kemku.

p/s : Tak dapat A jangan risau,sedih,frust.kita still ada peluang utk sambung belajar.Tapi,always do your very best to get the best.Chaiyok!

Okeyh itu je lah yg aku nak kongsikan.

Bye..daa.Jumpa lagi.