Ahad, 12 April 2015

Aku dapat matrikulasi Perlis


Assalamulaikum,

Aku tak tahu nak cakap apa.

Aku tengah pening sebenarnya.Nak pergi atau tak.Jauh kot dari rumah aku.Aku pun suruh abang aku checkkan guna sms.Tanpa disangka aku dapat.Aku gembira ,at the same time aku takut.Yups,takut kalau tak boleh bawa time kat sana nanti.Aku akan keseorangan.Dah tak berdua.Jadi,mulai sekarang aku kena buat keputusan sendiri.Dah tak boleh main-main macam dulu.Dah tak boleh ikut-ikut orang dah.Kalau aku kata 1 jadi aku akan buat 1.Takde dah ubah apa-apa.

Aku bersyukur sebab Allah bagi peluang kat aku untuk menuntu di sana biarpun tak berapa pasti lagi. Insyaallah dengan niat aku yang tulus.Aku akan berusaha untuk kejar 4 flat.Kalau dapat pointer 3 ke atas pun dah kira ok.

Sekarang ni,aku tak boleh nak lari dari reality.Mungkin suratan aku akan belajar di sana.Alhamdulillah,dengar kata KM kat Perlis Akaunya memang terbaik.Jadi,aku takkan lepaskan peluang untuk balas dendam untuk subjek tu kat sana nanti.Nak dapatkan A+ kononnya.Masa SPM haritu Prinsip Akaun aku hanya dapat B.

See,betapa malasnya aku.Malas belajar then bila dapat result aku cakap kat cikgu yang aku tak dapat A untuk PA.Apa kelas nak salahkan orang.Takde life betul.

In the nut shell,aku doakan semua yang ke KM akan Berjaya menuntut ilmu di sana. Bye,Assalamualaikum.

3 ulasan:

NaD Dea berkata...

Assalamualaikum. Saya sekarang ni tgh belajar kat Perlis. Tapi bukan kt matrik la. Kawan saya pernah study kat sana. Sekarang dye tgh amik degree kt UKM. Seriously, Perlis tu negeri yg lain drpd yg lain. Btw congrats dan good luck for your future. Hihi

nor nazliana berkata...

best kat perlis mcm2 ada tempat dia tak lah sunyi n terpelosok sgt..dlm bandar dan tepi haiway..

IDAH RASHID berkata...

tahniahh!! ^^